Kleutergym

Iedere week een uurtje plezier en actief spelen, dat kan bij ons.

Kleutergym is gym voor kinderen van 3,5 jaar tot en met groep 2 van de basisschool.

Kleuters hebben veel bewegingsvrijheid nodig. Het liefst rennen, klauteren en springen ze de hele dag! Ze zijn volop in ontwikkeling. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van hun lichaam centraal. Kleuters maken al spelend de hele dag kennis met hun eigen lichaam. Spelen en in beweging zijn: voor kleuters is dat hetzelfde. Ze hebben er plezier in en vinden het leuk om steeds weer opnieuw te herhalen wat ze pas geleerd hebben, net zo lang tot ze het helemaal kunnen.

Kleutergym stimuleert hen om op een leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in bewegen. Het leuke van kleutergym is het samen met andere kinderen te bewegen. Hierdoor leren de kinderen rekening te houden met elkaar. Bij kleutergym is elke les anders, ze mogen klimmen en klauteren, ieder op zijn of haar niveau.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om eens een keertje te komen kijken samen met uw kleuter en misschien vindt uw zoon of dochter het zo leuk dat hij of zij direct mee wil doen, ook dat mag natuurlijk! De eerste keer gymmen is natuurlijk best spannend, daarom mag u er als ouder / verzorger de 1e (proef)les gewoon bijblijven.

De lestijden vind u onder de rubriek lesrooster.